torsdag 28 februari 2008

Veckans tv-tips

I senaste blogginlägget fick ni ett radiotips. Här är nu ett tv-dito. I kväll sänder SvD Kultur i TV 8 från Kulturhuset. Möt konstnären Maria Friberg, just nu aktuell med utställningen "Boys are us" på Kulturhusets Galleri 3 (fri entré!!), Suzanne Osten, som snart har premiär på en uppsättning av Marlowes pjäs "Edvard den andre" på Stadsteatern och Erik Krikortz, som berättar om färgsättningen av Hötorgsskraporna i projektet "Emotional cities". Bland mycket annat. Förutom mer kultur i bland annat TV 8, så har ju även Kulturnyheterna i SvT nyss fått utökad sändningstid. Det våras för (tv-)kulturen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knasigt att utställningen håller stängt efter denna goda publicitet (4–12 mars)! Kulturprogrammen brukar ju inspirera en hel del till att uppsöka kulturen. Vad signalerar det då att Kulturhuset håller stängt en hel vecka, river ner hela utställningen, bygger upp den igen med allt vad det kostar i resurser och arbetskraft – för några futtiga dagars uthyrning? Vad är viktigast?

Eric Sjöström sa...

Hej Anonym! Jodå, du har helt rätt i att förhoppningsvis ännu fler blir nyfikna att besöka Kulturhuset efter ett inslag i TV. Just Maria Fribergs uställning har man kunnat besöka ända sedan slutet av januari, och den pågår ända till 13 april. Vi stänger den tillfälligt för att härbärgera Sveriges största rekryteringsmässa där man som besökare kan få hjälp med att få arbetsgivarkontakter, hjälp att starta eget och utbildningsinformation. Och dessutom, så tjänar Kulturhuset pengar på denna uthyrning, som gör att vi till exempel kan ha fri entré till Maria Fribergs utställning.