fredag 22 februari 2008

Kulturfestival, -konsumentkontakt och -middag

Så här blev denna dag:
Morgonmöte, där vi var ett gäng chefer inom staden som hade hörsammat kulturdirektör Berit Svedbergs inbjudan att veta mer om årets upplaga av Stockholms Kulturfestival. Kulturfestivalchefen Claes Karlsson berättade målande om festivalens succéupptrappning; första året 2005 kom 90.000 besökare för att förra sommaren öka till 300.000 besökare. Årets kulturfestival kommer att äga rum 12-17 augusti och heta aktivitetsområden blir Sergels torg, Brunkebergstorg (som lever en undanskymd tillvaro idag) och förstås Gustav Adolfs torg.

Därefter bar det av för min del direkt till Dagens Nyheters redaktion för att chatta med läsarna om mina tankar kring Kulturhuset. Det var extremt roligt, med många begåvade och intressanta frågor. Inte minst från Filippa, 4 år, som undrade ifall Rum för barn hade böcker om brandbilstjejer. (Jag satte Rum för barn-chefen Katti Hoflin på undersökningsuppdraget, och hon högprioriterade Filippas fråga. Jeanette Milde har skrivit "Emelie kör brandbil", så Filippa, det är bara att komma till oss och läsa den!)

Efter härliga budget- och strategiärenden resten av eftermiddagen så bär det nu av till Konstakademien, eller rättare sagt: Kungl. Akademien för de fria konsterna, som det heter, och deras Högtidsdag med utdelning av priser och efterföljande middag. Tydligen brukar kungen vara en flitig gäst vid den här tillställningen, men bara vartannat år, och det infaller inte just i år. Jag hoppas vi får trevligt ändå.

Inga kommentarer: