torsdag 29 maj 2008

Värdig pristagare


Kulturhuset har ju höga ekologiska ambitioner. Naturligtvis lever vi också som vi bör, åtminstone vissa i personalen. Vi har ett internt vandringspris för miljöinspiratörer bland de anställda. Första pristagaren i våras var Helena Gomér på Rum för Barn. Och idag hittade vi en värdig efterföljare: Otto Rimfors, som lyckas med konststycket att arbeta både på Rum för Barn och på Lava.

Otto fick Kulturhusets Miljöpris med följande motivering:
"Otto tilldelas priset för sitt envisa arbete med att vara en ständig blåslampa i arbetet för, att inte bara ett abstrakt Kulturhus, utan även alla medarbetare, ska göra sitt bästa för en juste miljö. Det gäller att ställa de rätta och svåra frågorna och kräva att få svar- rätt svar! Det kan handla om vad vi äter, vilka kläder vi köper, hur vi sorterar sopor och hur vi kom till jobbet idag. Själv föregår med gott exempel i Recyclo Squad- där ett rivjärn blir en lampa och slipsar en hoodie.
Och Otto själv? Han är klart coolisch!"

(Bara så ni förstår coolischgraden; häromdagen, när Otto var konferenicer i samband med Almapristagaren Sonya Hartnetts framträdande hos oss, så överraskade han henne med att överlämna en egenhändigt bakad kladdkaka.)

Spana in hans tankar om kaffe, p-platser och ekologiska fotavtryck här.

Inga kommentarer: