måndag 5 maj 2008

Come on, Lena!

I dagens DN Debatt-inlägg kommer moderata rikdsdagsledamöter med tre konstruktiva förslag: Låt en särskild spelavgift för spelbolag gå till kulturlivet (lotteripengar bekostade för hundra år sedan ett nytt operahus i Stockholm), låt privat kultursponsring (varför inte företagsdito???) bli avdragsgill och släpp till miljoner från Allmäna arvsfonden till kulturen. I princip bra, vettiga och - tycker man - lättordnade beslut för en folkvald församling.

Men. Varför går m-gänget till DN Debatt och inte till sin egen minister, som ansvarar för kulturpolitiken? Är det månne så att Debattsidan är ett forum för en trevare från kulturdepartementet? Släppar man fram de här idéerna från riksdagsledamöterna för att se om det blir vilda protester?

Man kan bara spekulera över gången i det hela. Jag blir dessutom väldigt nervös när rykten på stan säger att den kommande kulturutredningen inte, jag upprepar: inte, kommer att förorda att företagssponsring av kultur inte kommer att bli avdragsgill heller i framtiden...

1 kommentar:

Kurt sa...

När det gäller kultur och (m), så handlar det ju bara om nedskärningar. Men först måste de ventileras offentligt av någon på lite lägre position inom partiet, om de skulle möta alltför stora protester. Och att gå till Lena Adelsohn Liljeroth vore ju meningslöst, och fyller ju bara en tom stol.