torsdag 15 maj 2008

Miljömiljoner till Kulturhuset!

Vi har bitit på naglarna de senaste veckorna. Men idag blev det klart. Vi får en rejäl summa pengar för att satsa på att öka medvetenheten kring miljöfrågor. Så här lyder pressmeddelandet som gick ut i eftermiddags:

Idag tillkännagavs att Kulturhuset har tilldelats ett bidrag om 3,5 miljoner kronor inom ramen för Sveriges Riksdags satsning på klimatinvesteringsprogram, KLIMP. Bidraget möjliggör Kulturhusets största satsning i miljö- och klimatfrågan hittills -Kulturhusets ekologiska showroom!

Med utställningar, debatter, provsmakningar och prova-på-aktiviteter, teman som energi, mat, staden, design och arkitektur planeras ett ekologiskt showroom mitt i city, mitt i Kulturhuset. En plats som ska inspirera människor att leva ett mer miljövänligt liv och erbjuda hjälp till att göra klimatriktiga val.

- "Det här är ett starkt betyg för Kulturhusets fleråriga arbete med ekologi och miljö. Och ett ännu starkare betyg för våra planer att bygga upp ett ekologiskt showroom. Jag ser framför mig att vårt framtida ekologiska showroom blir en viktig arena för organisationer och företag som arbetar med ekologi som ledstjärna", säger Kulturhuschef Eric Sjöström.

Inga kommentarer: