fredag 30 maj 2008

Veckans andra och tredje coola killar

I går var det Otto, 19. Idag var det Lennart, 86. Som Kulturhuschef får man möjlighet att träffa många människor. Och många av dom är osedvanligt coola. Lennart heter Nilsson i efternamn. Sveriges mest internationella fotograf alla kategorier. I eftermiddags invigde vi hans utställning "Någonstans i Stockholm" på Kulturhuset, med bilder från ett svunnet Stockholm från 40- och 50-talen.

Och det var knappt att Lennart Nilsson hade tid att närvara vid sin egen vernissage, en mer aktiv person får man leta efter. Han håller på en ny stor tv-film om cellernas värld, som redan är såld världen över. Kommer om drygt ett år. Mästaren är förevigad här ovan av er egen bloggmästare framför en av sina mest kända reportagebilder, där Riksbankanställda tränar prickskytte i källaren.

Egentligen är det nog tre snubbar som har varit veckans höjdpunkter. Johan Johansson bör inräknas bland Otto- och Lennart-gänget. Johan har programlagt vårt musikutbud på KulturhusTaket den här sommaren och fått sina kamrater Lars Demian, Stefan Sundström och Kajsa Grytt med flera att ställa upp. Om ni hade sett Johans guldkostym idag, så förstår ni varför han platsar bland de övriga två. Jag ska försöka skaffa fram bildbevis på både hans guldkostym och giraffbyxorna. Johan är dessutom min gamla punkidol från KSMB tidigt 80-tal. Och han kör fortfarande med tulplansvart i håret kan jag meddela.

Inga kommentarer: