torsdag 17 april 2008

Tröstläsning

Jag kommer inte att blogga på några dagar, men hav tröst. Jag rekommenderar istället läsning av Språktidningen, som är fylld av aha-upplevelser. Språktidningen gjordes om förra året och är nu upphottad och fyrfärgsglättig (kanske lite väl glättigt Glamourliknande omslag, även för min del...).

I senaste numret får du till exempel veta att inte en enda människa längre talar språket eyak, att eleverna på Abrahamsbergsskolan kan välja kinesiska som B-språk redan i sjätte klass, att "minnig" är väl ett bra motsatsord till glömsk och att Fredrik Lindström inte tycker att man behöver förfasa sig över folk som uttalar egentligen "ejenklien".

Delar av innehållet finns också här.
(Medans ni läser Språktidningen, så ska jag själv ägna mig åt ett gäng paraplydrinkar och "Myggor och tigrar" under Medelhavets sol några dagar.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.