tisdag 1 april 2008

Nya polare


Jag kan stolt meddela att Kulturhuset har hittat nya vänner! Polarn och Pyret går in som sponsor för vår redan så superbra barnverksamhet Rum för Barn. Så nu kan den bara bli ännu bättre. Läs hela det färska pressmeddelandet:

Barn har rätt till lek, vila och fritid -
Rum för Barn och Polarn O. Pyret i nytt samarbete
I mars inleddes ett treårigt samarbete mellan Kulturhusets Rum för Barn och Polarn O. Pyret. Samarbetet kommer att omfatta både utställningar och mer övergripande projekt med aktiviteter i Rum för Barns lokaler och Kulturhuset. Under 2008 står miljö- och klimatperspektivet på agendan.
Rum för Barn är ett barnkulturcentrum mitt i stan, med kreativa verksamheter för barn i åldern 0-11 år. Samarbetet med Polarn O. Pyret grundar sig i en gemensam syn på barn och deras behov, och målsättningen kan sammanfattas i FN:s Barnkonventions trettioförsta artikel: Barn har rätt till lek, vila och fritid.
En rad nyheter kommer att presenteras under året. Allt ifrån Bio för de små i Kulturhusets biograf, Klarabiografen, till aktiviteter inom årets miljötema "Rädda världen idag".
- I Rum för Barn vill vi lyfta barnets roll i samhället, skapa förutsättningar för deras eget skapande och ge frågor som rör barnens situation en egen agenda. Vi är glada över att samarbeta med en partner som har många beröringspunkter med våra egna, säger Katti Hoflin, chef i Rum för Barn.
- Vårt samarbete kommer att fokusera på att lyfta viktiga frågor ur ett barnperspektiv. Rum för barn känns som helt rätt samarbetspartner för oss och vi ser fram emot att göra en gemensam kraftsamling för barn i Sverige, säger Reine Walfridsson, marknadschef på Polarn O. Pyret.
- Jag är väldigt stolt över att Kulturhusets redan så framgångsrika barnverksamhet attraherar en kvalitetsmedveten samarbetspartner som Polarn O. Pyret. Det möjliggör att vi kan erbjuda Kulturhusets yngsta besökare en ännu mer omfattande kulturupplevelse, säger Eric Sjöström, Kulturhuschef.

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt med företag som vill sponsra kultur!