fredag 24 oktober 2008

Jag får Pippi!

Ronja gör sitt vårskrik. Jag gör idag ett höstskrik! Jag ska hedrande nog bli invald i styrelsen för Astrid Lindgrens Näs, som är ett kulturcentrum i Vimmerby med bland annat hennes barndomshem och en nybyggd paviljong.

Björn Larsson Asks foto ovan tycker jag är en av de bästa bilderna på Astrid Lindgren alla kategorier. Bilden var också med i Kulturhusets stora Astrid-utställning förra sommaren.

Så här lyder pressmeddelandet:

Kulturhusets chef tar plats i styrelsen för Astrid Lindgrens Näs

Eric Sjöström, chef för Kulturhuset i Stockholm, föreslås bli ny ledamot i styrelsen för kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

- Jag är väldigt smickrad över att bli tillfrågad att sitta med i styrelsen. Det är en ära för mig att få vara med och påverka utvecklingen av Astrid Lindgrens Näs mot ett modernt, utåtriktat kulturcentrum, säger Eric Sjöström.

Själv är han idag chef och konstnärlig ledare för Sveriges mest välbesökta kulturinstitution, Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm, med över tre miljoner besökare per år.


Kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby öppnade förra året och är uppbyggt intill Astrid Lindgrens bevarade barndomshem. Första säsongen räknade man in över trettiotusen besökare och Eric Sjöström ser stora möjligheter i framtiden:

- Det finns en särskild dynamik i Astrid Lindgrens verk och i det man nu bygger upp i Vimmerby. För mig är det spännande att arbeta med framtidens kultur även utanför storstaden.

- Att få vara med och utveckla verksamheten här känns helt i linje med det arbete vi bedriver idag på Kulturhuset, bland annat med det banbrytandet arbetet med Rum för Barn, säger Eric.


Landshövding Kristina Alsér är ordförande i styrelsen för kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs. Hon är mycket nöjd med att Eric Sjöström går in i arbetet.

- Som chef för Sveriges största kulturinstitution bidrar han med både ett nationellt och ett internationellt perspektiv. Det öppna, konstnärligt spännande och publika sätt som Kulturhuset jobbar på kan vi lära oss mycket av, säger Kristina Alsér.

Vimmerby kommunfullmäktige tar beslut om att välja in Eric Sjöström på måndag den 27 oktober.


1 kommentar:

Anonym sa...

grattis!