fredag 10 oktober 2008

Bild i media

I dagens kultursidor i SvD citeras det ur det här blogginlägget: "Jag lever på hoppat att någon gång under min resterande livstid få höra en svensk statsminister eller monark kraftfullt stödja kultur. "

Och det är ju alltid trevligt att bli citerad - speciellt när det är ett ganska snyggt foto (ovan) på en själv också... Men. Jag framstår precis som många kulturchefer och kulturarbetare ofta gör i media: lite lätt gnällig. Finns det något värre än gnälliga personer?
Tillägg kl 14.44: Apropå ovanstående fick jag just följande mejl från en väldigt erfaren media- och kulturperson:
"Hej Eric! Kan inte nog hålla med dig i ditt yttrande som står i dagens SvD. När hörde man över huvud taget en svensk politiker nämna ordet kultur i en valdebatt ?
I Finland har Tarja Halonen en självklart stödjande och positiv hållning till kutluren. I Sverige menar vår statsminister att det bästa med Orionteaterns uppsättning om honom själv är att den blir billig eftersom det är en monolog..."

3 kommentarer:

Anonym sa...

speciellt eftersom du inte är så gnällig som många andra kulturpersoner (ingen nämnd ingen glömd)

Eric Sjöström sa...

Åh, i alla fall en person som har förstått mig. Tack!

Elisabet Widlund sa...

Var lite generös mot dig själv! Det är ju dessutom sant det du säger. Om vi hade en statsminister med kulturpolitiken högt på agendan skulle det inte bli som i interpellationsdebatten om sponsring förra året http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2007/08:86#{1FCA8150-EDF3-4BC2-81EC-9A71C3166EC1}.

När kulturen äntligen debatterades i Riksdagen skedde det absolut sist på dagen. Det tar tre minuter bara att scrolla ner till kulturfrågan i protokollet. Och då kan man ju tänka sig hur trötta politikerna själva var irl. Men, det är ju positivt att kulturen debatteras! Och spännande att se om Mona tar upp ämnet i kvällens partiledardebatt.