onsdag 22 februari 2012

Vårt vårprogram

Idag kan du läsa om hela vårens program. Idag kommer nämligen programtidningen för mars, april och maj. Tidningen kommer som vanligt ut som bilaga till Metro i hela Storstockholm och den finns också att hämta här hos oss. Här kan du läsa min krönika ur tidningen:

Konst och kultur:

Vårens stora händelser
Jag är övertygad om att konst och kultur är en livsviktig del av samhället. Och liksom samhället, förändras och utvecklas Kulturhuset hela tiden. Här tar du del av nya utställningar, program, sätt att presentera litteratur, konst, musik, samtal och dans och har möjligheter att skapa själv.


Dygnet runt kan du nu – oavsett var i världen du bor –möta samtidskonst. I början av mars öppnar Screen, konstgalleriet på vår hemsida. Jag rekommenderar också varmt ett besök i våra fysiska gallerier. Vårens stora utställningar är Bortom tid med den bästa aktuella internationella videkonsten och miljöutställningen Tipping point – världens chans, ett möte mellan kultur och vetenskap, som skapar innovationer för en smart framtid. Och ta chansen att möta morgondagens konstnärer i vårt samarbete med Stockholms konstskolor.


Huset fylls naturligtvis av musik: fadostjärnan Carminho, storfavoriten Nisse Landgren och YouTube-fenomenet Tyler Ward kommer hit, Klubb Sockerdricka presenterar ny musik och det blir en tung tvådagarsfestival med punk och metal.
Litteraturen håller vi högt och den finns i mängder här; också i levande form genom Internationell författarscen och På djupet. Tillsammans med Stockholms universitet öppnar vi scenen för humanioraforskare. För fjortonde året i rad presenteras stolt Stockholms internationella seriefestival, i år med temat serier och musik. Missa inte heller hyllningen till skräckmästaren Lovecraft.

Vårens stora händelse är Tribunal 12, som äger rum inne och utanför huset och sänds till många länder. Europas stater ställs till svars för brott mot de mänskliga rättigheterna. Enormt populärt och märkvärdigt är Barnens Kulturhus – då är alla barn välkomna in i varje vrå av Kulturhuset för att uppleva konst och kultur på extra nära håll denna dag.


Det här och mycket annat kan du läsa om i programtidningen.Och förstås också på vår hemsida. Varmt välkommen!
Eric Sjöström
Kulturhuschef

Inga kommentarer: