torsdag 16 februari 2012

Inspiration i Vimmerby

Har varit ett dygn i Vimmerby. Där driver kommunen sen några år tillbaka ett året runt-öppet kulturcentrum, Astrid Lindgrens Näs, där jag sitter med i styrelsen.

Och vi har haft styrelsemöte där vi har gått igenom hur förra året gick. Och det gick väldigt bra! Ökad omsättning och den bästa besökssiffran hittills, tack vare väldigt bra utbud och verksamhet.

Och när vi tittar framåt känns det ännu bättre: en ny restauratör tar snart över restaurangen och öppnar "Lantköket på Näs" och vi startar också en förstudie för projektet "Astrid Lindgrens Trädgårdar", som förhoppningsvis ska skapas kring hennes barndomshem.

Fler saker är på gång: snart öppnar en utställning om Axel Munthe, årets Almaprismottagare tillkännages och till sommaren visas utställningen om Ingrid Vang Nyman, "Pippi och lite till". Och så avslutade vi dagen med att äta middag med kommunstyrelsen.

Det känns otroligt inspirerande och hedrande att få sitta med i den här styrelsen. Även om våra verksamheter skiljer oss åt när det gäller storlek och omfång, så finns det klara paralleller kring verksamhetsutveckling, ekonomi och mycket annat.

Inga kommentarer: