fredag 27 augusti 2010

Underlandet - en ny hot spot hos oss


Karolina Borkowska, här tillsammans med Jack, 1, är chef för Underlandet, en av nyheterna på våning Plattan hos oss, precis vid vår stora nya informationsdisk. Underlandet är en bokhandel, men också med utvalda filmer och cd-skivor. Böckerna är noggrannt utvalda titlar inom konst, mode, foto, design, arkitektur. Den perfekta vill ha allt- och presentbutiken, med andra ord.

Karolina kommer från NK Bokhandel och älskar böcker. "Man kan göra nåt så mycket runt böcker, hitta kopplingar till mat, design, konst - allt möjligt!", som hon säger.

Hon vill att Underlandet ska vara en plats där man kan hitta saker som inte hade förväntat sig. Och man ska känna lust sätta sig i soffan och bläddra i böckerna. Man ska vilja ta i sakerna, vrida och vända. Hon har satsat mycket på barnböcker, inte bara på grund av Jack, utan också för att Kulturhuset har så många barnfamiljer som besökare.

Målet har varit att skapa en annorlunda butiksmilj, som inte är inte steril, utan varm. All inredning är inropat på auktionshus i Norden. Kassadisken är t.ex. från Köpenhamn.

Efter att ha öppet i drygt i två veckor och det går över förväntan - och budget! Inte minst skivor säljer jättebra. Mycket världsmusik, jazz, soul, crooner.

Det känns otroligt bra för Kulturhuset att vi har fått in en bokhandel i huset, som trots de dryga 60 kvadratmetrarna, lyckas fylla utrymmet med stort innehåll!
Här kan man sätta sig och slå sig till ro med en god bok. Man kan även köpa delar av möblemanget!
Skivor i massor.
Stort barnbokssortiment.
Även ugglan säljs.


Det finns några få utvalda antikvariska böcker, här är Grimbergs historikklasiker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till den nya spoten! Det här blogginlägget gav verkligen känslan av "äsch, varför åker jag inte dit i helgen nu direkt!?"

Och Underlandet, ett så underbart namn. Avundsjuka ligger inte för mig, men här är det snubblande nära... :-)

edla sa...

Gillar verkligen Kulturhuset, och vad jättemysig er uteservering på taket har blivit! Måste besöka Underlandet snarast!