måndag 9 augusti 2010

I morrn så ...!

I morgon klockan 12 gäller det. Då inviger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt Kulturhusets helt omgjorda Våning Plattan. Efter ett par års planering och ett halvår av konkret ombyggnad kan vi så äntligen öppna!

Då kommer du att hitta Bibliotek Plattan som satsar på skönlitteratur, konstlitteratur, design, arkitektur och mode. Dessutom Lilla galleriet, en scen för författarbesök och debatter, restaurangen Kulturhuset Stories, bokhandeln Underlandet och en ny stor informationsdisk. Vi har också renoverat toaletterna, som är kostnadsfria, och byggt en stor barnvagnsparkering.


Det känns helt fantastiskt att Kulturhuset nu återerövrar de elva hundra kvadratmetrarna längst ner i huset. Det blir vår nya huvudentré med direktingång från Plattan. Den här ombyggnaden kommer bli en av de viktigaste i vår historia, det är jag övertygad om. Vi gör också en storsatsning med morgonöppet från klockan 8 för bok- och fikasugna stockholmare.

Vi inviger alltså i morgon, ute på Sergels torg med ett finstämt och brutalt ljudkonstverk av och med Håkan Lidbo. Det blir en mäktig kärleksförklaring till Stockholm där vägborrar möter motorcyklar och rappande politiker. Vi firar tillsammans med Kulturfestivalen som invigs samtidigt. Läs mer om Bibliotek Plattan och mer om invigningsveckan här.

I förmiddags hade vi pressvnisning och senare i eftermiddag har vi fest för alla byggjobbare och all personal, som har slitet väldigt hårt för att allt ska hinna klart. Redan här och nu kan du få se lite glimtar på hur snyggt det blir.  
Så står det på dörrarna idag.Vi har mycket böcker att låna ut ...
... och tidskrifter.
Här är konsthörnan, där vi samlar all litteratur kring konst, arkitektur, mode och design.
Via våra datorer kan vi erbjuda mer än elva hundra dagstidningar - från hela världen.Turister kan hitta information om Stockholm.Här kan du låna ljudböcker, men också musik och film.I vår stora, helt nya informationsdisk precis vid entrén kommer du få svar på alla frågor om vad som händer på Kulturhuset.Mer böcker ...Och en sprillans ny barnvagnsparkering, med plats för sjuttioåtta barnvagnar.Lilla galleriet, där öppningskonstnär blir Lisa Jonassson.

Mer tidskrifter.
Och dom kan man läsa här ...
... eller här ...
... eller här.
Vår projektledare Helena Gomér, som har varit dygnet runt-sysselsatt med att hinna få allt klart.

Lite byggjobb återstår dock.

Inga kommentarer: