söndag 21 mars 2010

På plats på Ta plats

I fredags invigde vi en ny konstutställning: "Ta plats". En annorlunda utställning även för att vara på Kulturhuset. Det är tio samtidskonstverk utspridda i hela huset; runt rulltrapporna på alla våningar, i restaurangen, biblioteket, till och med i hissen. Den vita tejpen i golvet visar vägen till de olika platserna. Konstverken är utvalda speciellt för att alla - oavsett funktionsmöjligheter - ska kunna ta del av samtidskonst. Invigninstalare och artister i fredags var Harri Raatikainen och Anders Wieslander, filmstjärnor kända från den väldigt fina dokumentärfilmen "Anders och Harri" och till vardags på Medis5.
Idag gick jag på en specialvisning med Anna Nord, som visade hela utställningen. Anna är till vardags översättare. Sedan sju års ålder är hon synskadad och hon finns på plats varje lördag och söndag klockan 15 för en guidad tur. Här förevisar hon sitt favoritverk i utställningen, Fnittrofonen från Musikmuseet, som börjar fnittra så fort man tar i den.
Jakob Dahlgrens "The Wonderful World of Abstraction" i Läsesalongen är väldigt populärt att förirra sig i.
Här ser jag mig själv uppförstorad i "Glimpse" på våning 3.
Lisa Jeannins och Rolf Schuurmans monster, eller "The Visitors", finns att beskåda i Rum för Barn.
Felix Gmelin har skapat möjlighet till tangodans i stol eller rullstol i Teaterbaren.

Under hela utställningsperioden är det ett digert seminarieprogram som pågår, kolla här.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Fnittrofon!!!

Kul att se små bitar ur er vardag. Tips: lägg till "Followers" i högerkanten så man bara kan klicka för att följa bloggen, och skriv lite på andra bloggar så man vet att du har en :)

♥ Maria-Thérèse blog.afiori.com