tisdag 23 februari 2010

Morgonsamling


I morse inledde vi arbetsdagen på Kulturhuset med morgonsamling för personalen på Ekoteket. I morgon kommer vår programtidning för mars, april och maj att delas ut med Metro i hela Storstockholm. Och i morse passade vi på att berätta internt för varandra om det kommande programmet. Elisabeth Weman, Katti Hoflin, Monica Dikanski, Ingemar Fasth och Eva Bohman är några som ni här ser lyssna engagerat på sina kollegor.

Och det här är min krönika, som ni hittar i morgondagens Metrobilaga:

Här hittar du – och 800.000 Metroläsare – Kulturhusets program för mars, april och maj. Så mycket att berätta om på så få sidor.

Ett projekt, som uttrycker mycket av Kulturhusets roll på kulturkartan, är upplevelsevandringen Känn dig själv. En utställning där konstnärerna Bigert & Bergström tillsammans med barn har skapat en allåldersupplevelse, som jag tror leder till nya tankar, idéer och upplevelser. Ta plats är ett annat stort konstprojekt i Kulturhuset, som låter alla, oavsett funktionsförmåga, möta samtidskonst.

I vår får orden och berättelserna stort utrymme: Kulturhuset blir en frizon för ord. Bland annat genom vårt nya projekt Shahrazad och serien Hotade ord, Internationell författarscen, Världsbokdagen, Världspoesidagen och Rum för Barns underbara initiativ Jourhavande högläsare.

Serieteket arrangerar den tolfte upplagan av SPX, Sveriges största seriefestival. Lava och tidskriften Ponton ordnar textfestival i maj. I Lobbyn testar några av Sveriges bästa ståuppkomiker yttrandefriheten inför valet.

Vi ställer ut Loka Kanarps originalteckningar, bjuder på berättelser från andra delar av världen med utställningarna Tokyo Stories och Fairy Tales, båda från Japan, presenterar röster från Spanien och Kap Verde, liksom ny europeisk kortfilm och historier från Italien.

Under våren är vi också inblandade i World Earth Hour, Swedish Jazz Celebration, i Kulturnatt Stockholm, som arrangeras för första gången, och i världens största barn- och ungdomslitteraturpris, Alma. Bland annat.

Vår ambition är att du ska känna dig hemma hos oss i mötet med det oväntade, angelägna och samtida.

Varmt välkommen.

Inga kommentarer: