tisdag 26 augusti 2008

Ekologisk flermiljonsatsning

Nu är det beslutat! Ärendet tog ungefär 30 sekunder. Kulturnämnden i Stockholms stadshus godkände Kulturhusets förslag att bygga en kombination av "ekologiskt showroom" och Stockholms bästa café. Vi har hållt på att arbeta fram förslaget, som är en flermiljonsatsning, hela våren, och förhoppningsvis kan det stå klart om exakt ett år. Jag hoppas att "ekocaféet" blir den självklara arenan för miljö- och energifrågor.

"Ekocaféet", som jag kallar det för än så länge, kommer vara i vår bästa lokal, den som Serieteket (bilden) håller till i idag, alltså bredvid Lava och fontänen vid Sergels torg, på väg till Gallerian. Tiotusentals personer passerar där varje dag och vi hoppas att vi ska kunna bygga ett sådant inspirerande rum och fylla med så intressant innehåll i form av debatter, utställningar, odlartips, provsmakningar - allt på temat ekologi och miljö, att alla förbipasserande lockas in. Serieteket kommer att flytta upp till Läsesalongen och omges av film och musik, vilket känns väldigt naturligt, tycker jag.

Nu hinner jag inte blogga mer om det här - det är dags att börja lägga in en högre växel, så att vi verkligen har ett "ekocafée" att inviga om ett år!

3 kommentarer:

Jonas Mosskin sa...

Eko är ju så inne att det är ute, men okej. Kulturhuset har sådana grymma lokaler att det borde kunna vara mycket mer liv dygnet runt. Café på gatuplanet känns väldigt rätt. Kul om ni får till en edgy touch på showroomet så att det inte blir utslätat utan unikt. (Beklagar min svengelska)

/J

Eric Sjöström sa...

Jag skulle säga att eko är så självklart att det är the only way to go. Jag lovar att vi ska försöka vara så edgy och i front line som det bara är possible.

//Eric

Johan sa...

Haha. Eko står för ekosystem. Ekosystemet har alltid varit fundamentalt för allt liv på jorden.
Det du pratar om är alla märkningar (KRAV, EU-ekoliskt, Demeter, Sigill mfl). Du vet antagligen ingenting om dem, precis som de flesta. Dessa märkningar är dock mycket trendiga (som du märkt). Massmedia har skapat en bild av att man kan bli miljövänlig genom att köpa saker. Bra va? hahahha
Jag är hur som nyfiken på vad de hade tänkt att ha för events där. Är i synnerhet nyfiken på det ekologiska jordbruket och dess utveckling. Idag är det varken effektivt eller särskilt miljövänligt som det verkar.