torsdag 14 augusti 2008

Kort snabbsnack

Avslutade mastig arbetsdag med att gå på höstens första Pecha Kucha - betyder ungefär snabbsnack på japanska. Hela idén, som nu finns i 130 städer runt om i världen, går ut på att någon arkitekt, designer eller allmänt intressant kulturperson gör en presentation av sig själv eller något intressant ämne. Men - man måste prata max 20 sekunder till 20 bilder. Så ingen får hålla på längre än 6 minuter och 40 sekunder. Det är en superbra form för att få en snabb introduktion, tycker jag. Just ikväll var det på engelska och med stor tonvikt på mode, eftersom Stockholm nu är fylld med Fashion Week-personer från när och fjärran.

Yongyan Liu Hähnel är varumärkeskonsult från Shanghai och väldigt verksam med att föra ut svensk design i Kina. Hon konstaterade att i Kina tänker många modeintresserade "less is not more, more is better" till skillnad mot många svenskars inställning att "less is more". Och att de kinesiska männen ligger långt efter kvinnornas modemedvetenhet. Lars Lallerstedt, industridesignern och tidigare Konstfack-rektorn, fick dra en snabbresumé av sin digra opuslista. Coolast var att återse hans mobiltelefonskapelse från tidigt 80-tal, som vägde över 7 kilo.

Hoppas bara att arrangörschefen Eva Kumlin på Svensk Form har överseende att jag smet hem på trötta fötter i pausen ... Missade därför intressanta unga, libanesiska modedesignern Rita Saardis presentation, men pryder bloggen med ett av hennes plagg istället!

Inga kommentarer: