fredag 29 augusti 2008

Rätt Persson

Nu är jakten över. Efter att ha lusläst sjuttio högintressanta ansökningar, intervjuat ett antal av dom, grillat några av dom, så har vi valt en person. Eller rättare sagt en Persson. Bosse Persson har fått jobbet som arrangemangschef. Och han kan börja redan på måndag, visserligen bara på halvtid ett tag framöver, men vi är så glada att få börja ha honom hos oss redan nu. Nu ska vi skruva ihop hans skrivbord och städa upp, så han känner sig välkommen. Läs mer om Bosse i pressmeddelandet här nedan.

Kulturhuset har rekryterat en av de mest erfarna musikpersonerna i Sverige, Bosse Persson, som ny arrangemangschef. Han är nu VD för Stockholm Jazzfestival.

Bosse Persson blir närmaste chef för Kulturhusets producenter inom musik, scenkonst, film, debatt och litteratur på scenerna Kilen, Hörsalen, World News Café, Klarabiografen och KulturhusTaket.

- Jag är väldigt glad för att vi får denna toppkraft med mångårig erfarenhet till oss. I hans uppdrag ligger att fokusera på kreativt nytänkande, publikfrågor och en ökad kommersiell medvetenhet, säger Kulturhuschefen Eric Sjöström.

Bosse Persson har de senaste fyra åren arbetat som VD för Stockholm Jazzfestival. Han har också varit med och byggt upp Nalens konsert- och evenemangsverksamhet när den nystartade för 10 år sedan, samt producerat evenemang som till exempel Slagverksfestivalen i Göteborg och Swedish Jazz Celebration.

Som projektledare knuten till SAMI i mer än tjugo år har han projektlett Ted Gärdestadgalorna, startat barnkonserter och producerat ca 800 konserter på Nalen i olika genrer: rock, hiphop, världsmusik, folkmusik, jazz, visa, nutida konstmusik med mera.

Kulturhuset agerar som gästspelsscen, samarbetspartner och egenproducerande kulturaktör. Arrangemangsenhetens uppgift är att arrangera intressanta, nyskapande, kraftfulla, intima, provocerande, samtida evenemang för ny, gammal, liten och stor publik på Kulturhusets olika arenor. Dessutom svarar enheten för kommersiella uthyrningar till företag och organisationer.

Bosse Persson tillträder redan den 1 september 2008, och ingår i Kulturhusets ledningsgrupp, direkt underställd Kulturhuschefen Eric Sjöström.

Inga kommentarer: