måndag 9 maj 2011

London revisited, part three

Och snabba glimtar från andra konstupptäckter i London:



Damien Hirst på Tate Britain.



Där finns också Mike Nelsons "The coral reef", en väldigt märklig installation, en stor labyrint med uppbyggda små rum och oändligt många dörrar.






I Kensington Palace, som just nu renoveras, passar man på att göra en Alice i Underlandet-liknande utställning, "The enchanted palace" - otroligt fantasifull och lockande om olika prinsessors historier.



Whitechapel visar den brittiske fotografen Paul Grahams verk från 1981 till 2006.



Somerset House höll just på att förbereda Ai Weiweis "Circle of animals/Zodiac heads", som öppnar nu i veckan på den fantastiska utegården med sina fontäner.



Inomhus på Somerset House ställs de deltagande i Sony World Photography Awards, däribland vinnaren Alejandro Chaskielbergs foton från djungeln utanför Buenos Aires.



Där kan man också se Bruce Davidsons bilder från det politiskt oroliga amerikanska södern tidigt 60-tal.



National Portrait Gallery visar Sara Lucas självporträtt.



Och i Louis Vuitton-butiken på Bond Street visas några verk av Tracey Emin, bland annat textilverket "Hades, Hades, Hades"här ovan, som en aptitretare till hennes utställning på Hayward Gallery, som öppnar om någon vecka.



Och så blev jag hembjuden till Carl Otto Werkelid, Sveriges kulturråd i London. Han bjöd på lunch, där också svenska Maria Stenfors var med och kunde berätta om arbetet med det egna galleriet, http://www.mariastenfors.com/index.html.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: