torsdag 26 maj 2011

Förhandsläsning

Här sitter vår redaktör Maria Ulander och joxar med de sista korrändringarna i vår nya programtidning för sommaren. På tisdag ska alla som är i närheten i Stockholm läsa Metro, för då kommer vår tidning som bilaga i hela Storstockholm. Här kan man redan idag förhandsläsa min krönika, som återfinns i tidningen.


Tio tusen kvadratmeter med öppen planlösning och storslagen utsikt – mitt i city. Kulturhuset har drömläget. Vattennära med fontän utanför porten, uteplats, stor takterrass, och nära till kommunikationer. Så ska du inte trä smultron på strån, bryggsegla eller leta loppisar hela sommaren så är du väldigt välkommen till oss.Hela huset står öppet på vid gavel med utställningar, evenemang, bibliotek, verkstäder och restauranger. Dessutom högst upp med högt tryck, öppet sju dagar i veckan: KulturhusTaket. Här äter du lunch eller dricker ett glas vin, lyssnar på Icona Pop, Bengt Sändh eller Jakob Hellman. Spelar rundpingis, träffar våra bin, ser framtidens boende, dansar dig svettig på klubbar och konserter, ser nya filmer och möter Snøhetta eller Karl Ove Knausgård. Och på allmän begäran: indiegympa.


Sommar på Kulturhuset innebär högsäsong. Pride tar över hela huset och Sergels torg är porten till Kulturfestivalen med ett myller som sprider sig in i Kulturhuset. Och för första gången arrangeras Stoff – Stockholm Fringe Fest här, med hundratals performanceartister från hela världen.


Missa inte heller den engagerade fotografen Tina Enghoffs drabbande bilder eller jätteutställningen om den hårt arbetande och folkkäre konstnären, författaren och skribenten Slas. Rum för barn, TioTretton och Lava är öppet som vanligt. Och biblioteken är fyllda med böcker, filmer, skivor – bara för dig att låna hem.

Kulturhuset är drömkåken för dig som vill ha upplevelser. Glad sommar!

Och så här snygg kommer tidningen se ut med Slas som omslagsperson:


Inga kommentarer: