onsdag 11 maj 2011

Ett megastort världsprojekt på Kulturhuset
Vi har just haft presskonferens om ett megastort världsprojekt, som Kulturhuset är inblandad i - "A day in the world", som äger rum nästa år.

Kanske 100.000 proffsfotografer och någon miljon amatörer förväntas vara med och fotografera sin vardag under en och samma dag. Vilken dag det blir är inte officiellt än, men det blir nån gång under våren 2012.

Liknande har gjorts tidigare, men då nästan bara med proffs och det har saknats dokumentation av vilka bilderna föreställer då.

Nu hoppas initiativtagaren Jeppe Wikström på vardagsbilder från jordens alla hörn. Tidigare behövdes stora kameror, bilderna skulle framkallas. Nu finns det fler mobiltelefoner än datorer i världen - alla kan verkligen medverka i detta projekt.

Världens största dokumentationsprojekt, kallar arrangörerna det. Och det kommer utmynna i flera saker: en sajt som gör att alla kan se alla miljontals bilder - som samtidigt blir ett världsarkiv, användningsbart för framtida forskare, en bok med utvalda bilder och en utställning på Kulturhuset i november 2012 och på fler ställen i världen.

Mer info finns på aday.org.- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Feuerzeug sa...

På mobilblogg.nu har det här genomförts ett antal gånger i mindre skala då flera bloggare samma dag tar en bild i timmen och skickar upp.