onsdag 1 december 2010

Bloggbattle

Förutom min, så finns numera en annan Kulturhusblogg att hålla koll på. Den har det ödmjuka namnet Årets kulturblogg, http://www.aretskulturblogg.wordpress.com/.

Det är Leo, Jenny, Pernilla, Kristian, Ingalill och Kent på vårt Bibliotek Plattan, som fyller den med biblioteksanknytna händelser och betraktelser.

Så här skriver gänget i ett internmejl, som kom igår:

Hej kära kulturarbetare!
Den genre som lånas mest på Bibliotek Plattan är – tro det eller ej – lyriken. Inspirerad av detta har Kent Fernström därför läst in 24 dikter som vi med start imorgon, 1 december, publicerar på vår blogg.

Vår förhoppning är naturligtvis att Kents julkalender ytterligare ska öka intresset för lyriken och att kalendern ska stimulera till såväl avkoppling och – varför inte? – subversiv verksamhet.

Vi uppmanar alltså alla kulturarbetare att dagligen gå in och avnjuta en dikt. Vi tror att poesi gör gott: inte nödvändigtvis för rådande strukturer, men för individen.

Kalendern kan också ses – och höras – som en grundkurs i svensk (och därmed också finlandssvensk) poesi. Ett aktivt deltagande ökar således era chanser att kamma hem full pott i det stora litteraturquizet som Bibliotek Plattan anordnar i februari.

Inga kommentarer: