tisdag 7 december 2010

Konst - nu med extra allt

Det här pressmeddelandet ska vi just skicka ut:

SUPERMARKET 2011 – större än någonsin!

Sveriges största och mest internationella konstmässa – SUPERMARKET 2011 – åter på Kulturhuset 18–20 februari 2011.


– Vi har haft otroligt många ansökningar till Supermarket 2011 och vi är glada att kunna presentera över 70 utställare från 25 länder, säger Pontus Raud, som tillsammans med Andreas Ribbung och Meggi Sandell är projektledare för SUPERMARKET.


SUPERMARKET kommer för andra året i rad att anordna Sveriges största internationella konstmässa i samarbete med Kulturhuset. Nya städer som representeras är bland annat Athen, Chisinau, Craiova, Dublin, Klaipeda, Mexico City, Sofia, Sarajevo och Yerevan.


Målet för den konstnärsdrivna konstmässan SUPERMARKET är att erbjuda ett tillfälle för konstnärsdrivna gallerier från hela världen att visa upp sig och att skapa möjligheter till nya nätverk mellan svenska och internationella aktörer.
– Men det är lika mycket en konstmässa för besökarna som bjuds på alltifrån konstupplevelser till spännande samtal om vart konsten och samhället är på väg, säger Pontus Raud.


Förra året blev en stor succé med 6500 besökare, berättar Eric Sjöström, Kulturhuschef.
– Jag är väldigt glad över att vi återigen hälsar de mest experimentella och utmanande konstnärskapen från bokstavligt talat hela världen välkommen till oss – och nu ännu fler, säger han och tillägger att SUPERMARKET är ett internationellt evenemang som berikar Stockholm som ledande kulturstad och som gör det möjligt för många att möta internationell samtidskonst.


Arrangörerna själva var mycket nöjda med förra årets mässa men i år kommer utställningen bli ännu bättre.
– Tidigare har vi fått börja från noll eftersom vi har flyttat till nya lokaler varje år. I år har vi möjlighet att förbättra utställningen på många sätt eftersom vi känner till Kulturhusets lokaler sedan förra mässan, säger Andreas Ribbung.


Liksom tidigare år kommer det bjudas på performance av olika slag och många tillfällen för besökarna att själva delta.
– Men framförallt är hela händelsen en fantastisk upplevelse, med en så mångfacetterad blandning av konstnärliga uttryck och besökare från hela världen, säger projektledaren Meggi Sandell.

1 kommentar:

edla sa...

Åh vad roligt! Det måste bara besökas!