tisdag 27 april 2010

Kulturhuset exporterar framgångsidé

Formatet för Internationell författarscen, som startade sin verksamhet i Kulturhuset 1998, fortsätter att spridas över världen. I maj är det dags för Rom, som inviger "International Writers´ Stage". Sedan några år tillbaka återfinns det på Den Sorte Diamant, Kungliga biblioteket i Köpenhamn som 2009 följdes av Malmö Stadsbibliotek.

Vår Mr Internationell författarscen, Ingemar Fasth, är mycket stolt:
- Det är fantastiskt roligt att vårt framgångsrika format uppmärksammas internationellt. Inför starten av de nya författarscenerna har jag haft förmånen att bistå med råd och stöd. Grunden är ett väl avvägt urval författare från vår omvärld som möter läsarna i en inramning, präglad av personlig omtanke och respekt. Jag har under årens lopp mött flera författare som uttalat sin önskan att författarscenen tog ett kliv över landsgränsen och nu är det en realitet. Fortsättning följer förhoppningsvis.

Sedan starten 1998 har Internationell författarscen i Kulturhuset haft besök av 400 författare från ett 60-tal länder. Under hösten 2010 är vi stolta att kunna bjuda in bland andra Antonio Tabucchi (Italien), Erica Jong (USA), Asli Erdogan (Turkiet), Delphine de Vigan (Frankrike), Petina Gappah (Zimbabwe) och Miguel Syjuco (Filippinerna).

Inga kommentarer: