onsdag 27 januari 2010

Bland sladdar, hertz och mixerbord

Kommer just från ett studiebesök på EMS, som uttyds Elektroakustisk Musik i Sverige, där chefen Mats Lindström visade Anna Lindal (bilden) och mig runt och berättade om verksamheten. Anna är ju till vardags violinist och dekan vid Göteborgs universitet, men var med i egenskap av sekreterare i musikutredningen (se föregående inlägg).

Vi fick se deras fyra olika studios i Münchenbryggeriet och en del av den imponerande högteknologiska maskinpark, som finns att tillgå för olika typer av konstnärer. (Många ljudtekniska termer swooshade förbi också, jag som redan tidigare har blottat min teknikrädsla.) Nu är jag tillbaka vid skrivbordet på Kulturhuset och nu väntar papper, lunch, fackligt möte, utvecklingssamtal och hedrande av förintelsens offer.

1 kommentar:

Unknown sa...

Före EMS fanns och finns Ralph Lundstens Andromeda studio, där enligt elektronmusikutredningen den mesta musiken skapades under flera decennier. Detta utan statligt stöd eller stipendier. Tänk om dessa pengar istället gått till annan teknikutveckling, som gynnat alla de kreativa som inte är "legaliserae i FST eller Fylkingmedlemmar"...