onsdag 23 september 2009

Mer konst i staden

Jag sitter i flera olika konstellationer och diskuterar genomgripande och förbättrande åtgärder för Plattan, Brunkebergstorg och Drottninggatan, alltså vår absoluta närmiljö. Idag har jag ägnat ett par timmar åt en annan viktig plats i stan, minst sagt - Slussen. Radikal ombyggnad väntar ju och 2018 ska vi alla kunna se med egna ögon hur det blev (förslaget anas på bilden).

Jag var inbjuden av projektledaren Martin Schröder på Stadsbyggnadskontoret att sitta med i en grupp och ha åsikter om hur man ska säkerställa att det även i framtiden blir både en nod och (ännu bättre) mötesplats för oss alla. Jag tyckte att man måste säkerställa att det blir ett attraktivt område från morgon till natt - och där kan kulturverksamheter ha en helt avgörande attraktionskraft, att man tänker in alla åldrar och att Stockholm tar chansen att där skapa ett konstnärligt "landmark", som det heter på engelska, alltså ett konstverk som tar rejäl plats, både fysiskt och mentalt.

Många idéer kom fram i den kloka församlingen. Måste erkänna att det är ju skönt att sitta med i idégrupper, där man själv inte är ansvarig för ekonomi och praktiskt genomförande ...

Inga kommentarer: