tisdag 8 september 2009

Besökaren i fokus

Kulturhuset ska ju förstås alltid sträva efter att bli bättre på alla håll och kanter. I morse satte vi igång en satsning på att bli ännu bättre när det gäller service och bemötande gentemot våra besökare. Vi vill ju att våra besökare – som, enligt våra publikundersökningar, ofta är kulturovana – ska bli inspirerade till att upptäcka mer kultur. Och att för ett Kulturhus måste mötet med besökaren stå i fokus.

Som en förberedelse har vi haft "mistery visitors" här, som har observerat hur vi tar hand om våra besökare och hur vi bemöter ”krångliga” och frågvisa gäster. Det visar sig att vi får väldigt gott betyg, men att det förstås alltid finns förbättringsutrymme. Alla medarbetare som dagligdags möter våra besökare ska genomgå den här bemötandeutbildningen. Fyra stycken blir dessutom "ambassadörer", som ska till att vi håller ångan uppe även efter den här utbildningen. Kom gärna och testa oss – det tål vi!

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant.
När du har tid, om du vill, hur är bemötandeutbildningen upplagd? Jag menar, är fokus "ta hand om" i meningen visa rätt, tålamod (!) etc, eller gör man utvärdering även i att t.ex kunna avläsa besökaren bättre, för att kunna ge besökaren guidning till mersmak som den kanske inte själv är medveten om finns?
Hur står personalresurser i förhållande till behoven besökarna har?