måndag 8 juni 2009

Supermarket till Kulturhuset!

Det här glädjande pressmeddelandet har vi skickat ut idag!

Sveriges största och mest internationella konstmässa - SUPERMARKET - intar Kulturhuset 19-21 februari 2010

- Läget är så centralt det kan bli och vi kan ta emot en ännu större publik, säger Emma Egnér, en av arrangörerna. SUPERMARKET har ända sedan starten sökt sig till nya lokaler och sammanhang. 2009 hölls mässan på Clarion Hotel Stockholm med gallerier från Israel, Nederländerna, Polen, Rumänien, Ryssland, Storbritannien, Tyskland och de nordiska länderna, som alla är en del av den stora internationella strömningen av konstnärsdrivna gallerier och andra konstnärsinitiativ.

- Det ska bli en utmaning och fantastisk möjlighet att arbeta med Kulturhuset, säger initiativtagaren Pontus Raud. Vi har alla en relation till Kulturhuset och det är en mångkulturell mötesplats som känns helt rätt för en internationell utställning.

- Jag är väldigt glad att Supermarket flyttar in i Kulturhuset nästa år, säger Eric Sjöström, Kulturhuschef. Mässan är Sveriges största arena för den alternativa konstscenen. För mig är det viktigt att Kulturhuset ger plats för många olika aktörer från kulturlivet. Det bidrar till att vi ökar angelägenhetsgraden gentemot vår breda målgrupp.

Målet för den konstnärsdrivna konstmässan SUPERMARKET är att erbjuda ett tillfälle för konstnärsinitiativ från hela världen att visa upp sig och att skapa möjligheter till nya nätverk mellan svenska och internationella aktörer. Det är också en konstmässa som vill erbjuda besökarna konstupplevelser snarare än att fokusera på försäljning.

- Efter varje mässa har många spännande samarbeten inletts mellan deltagarna. 2010 satsar vi på att få med lite mer långväga gäster, gallerier från Afrika, Latinamerika och Asien, berättar Meggi Sandell. Vi är inget stort idrottsevenemang men vi medverkar ändå till att sätta Stockholm på världskartan.

SUPERMARKET arrangeras sedan 2007 av en liten grupp varav de flesta är konstnärer själva. Emma Egnér, Pontus Raud, Andreas Ribbung, Meggi Sandell och Tobias Sjödin utgör kärnan, men gruppen utökas successivt när man närmar sig februari.

3 kommentarer:

Malinka P. sa...

Då har jag en fråga;

Vilka kan vara med på denna Supermarket? Är det föreningar och/eller enskilda, eller små lösa grupper som kan delta?

Undrar därför att jag själv sitter som ordförande i en förening för, av och med yrkesverksamma kulturutövare i Västmanland, och undrar om det kan vara något för oss..?

Eric Sjöström sa...

Hej Malinka! Supermarket vänder sig till konstnärsdrivna gallerier. Ta kontakt med dom, se www.supermarket.se, så ser man hur det går till!

//Eric.

Anonym sa...

www.supermarketartfair.com