måndag 1 juni 2009

Goda exempel


Idag, en helt vanlig måndag, har vi på Kulturhuset gästats av två goda exempel. På bilden ovan ser ni Jacob Wallenberg. I en omröstning, som man hade på Rinkebyskolan, vem man helst ville träffa, så vann Jacob. Och han kom till KulturhusTaket idag för att gratulera Rinkebyakademien till att de hade fått sin 100:e mentor (jag är ju själv en av dom). Vi bjöd på juice, bullar, solsken och mingel med näringsliv, politiker och några av alla 9:or från Rinkebyskolan.

På förmiddagen hade vi celebert besöka av årets pristagare av ALMA, världens största barn- och ungdomspris: Tamer Institute, som arbetar för att sprida böcker och intresse för böcker bland barn och ungdomar i Gaza och Palestina.

I ett knökfullt Hörsalen satt 3oo mellanstadiebarn (se ovan) från sju skolor runt om i Stockholm för att hedra och fråga ut Tamer Institute. De fick många frågor om kriget och ockupationen, men också hur många böcker de har läst och om de fortfarande flyger drake som vuxna. Dan Höjer och Wille Crafoord underhöll och därefter bjöd vi på svensk lunch (gubbröra, lax och rabarberpaj) på Rum för Barn! Sista officiella programpunkten för Tamer Institute i Sverige är i morgon, då Kronprinsessan delar ut själva ALMA-priset - och de fem miljoner kronorna... - på Konserthuset.

Inga kommentarer: