söndag 14 juni 2009

Har sett Venedig - och vill redan tillbaka

Snart hemma efter fantastiskt upplevelsefyllda - och soliga - dagar i Venedig. Allt gick i konstens tecken, eftersom vi besökte konstbiennalen. En dag gick åt till Giardini, där de flesta landspaviljongerna finns, och en dag till Arsenale, det gamla repslagarområdet. De två är biennalens huvudområden. Sen ägnade vi 1,5 dagar till några av alla konstfyllda palats, källarlokaler och innergårdar.Här är utstallningschefen Margareta Zetterström, som fotograferar Hector Zamoras zeppelinare vid Arsenale. Har sett väldigt bra verk - några kan nog tänkas dyka upp på Kulturhuset framöver... - men också några rejäla bottennapp.

Något av det bästa var den skandinaviska paviljongen i Giardini, signerad Elmgren och Dragset. De har iscensatt något som kanske kan vara en rik, homosexuell konstsamlares död.


Här på bilden ser ni poolen utanför paviljongen, med en död man som flyter. När jag gick förbi ropade den tvååriga flickan på bilden "Hallo!"

Förstår nu efter min första Venedigbiennal varför alla i konstvärlden åker dit. Det är en otrolig chans att se många nya konstnärer från hela världen samlat på ett ställe. Har redan bestämt mig för att åka dit om två år igen.
-- Post From My iPhone

Inga kommentarer: