fredag 5 juni 2009

Frossande, förtjusta prylgalningar

Har sovit så gott i natt. Vi hade nämligen en otroligt succéartad afton i går på Kulturhuset. Det var en lyckad kombination av kalla och varma duschar.

Först tvingade vi nämligen ut hundratals gäster - konstnärer, artister, kulturchefer, politiker, samarbetsparterns - på KulturhusTaket. De fick huttra i kylan, visserligen med mat och dryck i handen, och höra mig berätta hur bra vi är och hur bra vi kommer vara i framtiden.

Därefter fick de komma in i värmen för att agera vernissagegäster på vår väldigt urläckra, urtjusiga megautställning "Sakernas tillstånd", där vi frossar i konsthantverk.


Här ser ni några av dom som står bakom succén. Silversmeden Anders Ljungberg, utställningens hjärna och hjärta, nämligen vår utställningsproducent Pia Kristoffersson och så invigningstalaren, konstnären Dan Wolgers.

Wolgers höll ett fantastiskt poetiskt och filosofiskt tal om sakernas betydelse för oss människor, ända från det att vi är små. "Kanske är orden de första sakerna som man verkligen äger? Mamma, lampa, bil ... Utan saker är man utan ord och utan ord är man utan sammanhang." Sveriges Radio, Dan Wolgers måste vara sommarpratare 2010.

Zandra Ahl är en av de femtio konsthantverkare som medverkar. Här ser ni henne framför hennes lampetter.

Ulrica Hydman-Vallien är en annan. Här försöker jag och Ulrica göra om om Svenska Dagbladets omslagsfototrick, gick väl så där... Jag kommer att återkomma framöver med smaskiga bilder på några av de läckra, vackra, märkliga saker vi visar i utställningen.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Här var det många skön kulturnissar på denna blogg, ha-ha