fredag 13 mars 2009

Tradgardar, barnby och konstnarsbesok i Bangalore

De intensiva dagarna har i Bangalore har verkligen varit en stor kontrast till 20 miljonerstaden Bombay. Bangalore kallas med all ratt for The Garden City, det finns valdigt mycket parker och gronska har, och klimatet anses vara det mest bekvama i hela landet. Staden ar ocksa mycket renare, har inte alls manga utstotta eller fattiga, som sover pa gatan.

Vi har varit hemma hos flera konstnarer och verkligen mott tva lager: vissa arbetar mycket med den indiska nationaliteten, historiken, religionen - inte minst delningen av Indien och Pakistan for 60 ar sedan, medan andra ser sig som "internationella" konstnarer och utgar helt fran sig sjalv och det personliga anslaget.

Igar spenderade jag flera timmar pa SOS barnbyn, som inte alls lag pa landet som jag hade hort. Det visade sig att bara de senaste aren sa har det byggt sa mycket, bade kontor och bostader, sa att barnbyns store mangroveplantage har salts till explatorer. Jag hinner tyvarr inte redogora for alla mina fantastiska intryck fran barnbyn med en otroligt fin tradgard, men det var en otrolig upplevelse att fa hora chefen Mr Lokesh beratta om verksamheten. De har 360 barn totalt, varav 150 (ursprungligen foraldralosa) barn bor pa omradet och har fatt ny mamma och nya broder och systrar.

Lovar att samla ihop lite bilder nar jag kommer hem och publicera har, ocksa fran middagen med Zac O'Yeah. Om nagra timmar landar vi i Delhi, den sista anhalten pa var Indientur!

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen hem Eric!

Hoppas att allt varit bra.
Mycket intressant att ta del av resan på bloggen. Tänk om fler kunde vara som du... Ta sig tid och dela med sig av upplevelserna.

Måste berätta att middagen var fantastikt vällagad och trevlig. Vi pratade gamla minnen sent in på småtimmarna och tittade på gamla bilder. Då var vi unga och vackra -nu är vi bara vackra! :)

/Den digitala circusflugan