måndag 9 mars 2009

Bombay, men inte Bollywood

Dagarna i Bombay ar nu avklarade. Vi traffade redan i sondags kvall vara samarbetspartners fran Helsingfors, Erja Pusa och Tuija Kuutti fran Tennispalatset, som vi ska samproducera en utstallning med nasta ar. Vi alla var och at middag med Amrit Gangar, som ar en kand filmforskare och valdigt kunnig pa indisk dokumentar- och independentfilm.

Coolaste upplevelsen hittills - forutom motet med sjalva staden Bombay - var ju anda att jag hade kunnat skriva in mig i Bollywoodhistoriken. Innan middagen med Amrit, nar vi star och vantar utanfor den legendariska baren Leopold (dar fem manniskor blev dodade 26 november forra aret) kommer en casting director fran ett filmbolag fram och fragar om vi vill filma dagen efter!

Hon behovde vasterlanningar som statister i en stor Bollywoodinspelning. Eftersom det skulle ta hela dagen och vi har ett hektiskt schema tackade vi dessvarre nej. Och gick darmed miste om de 500 rupies (knappt 100 kronor), som hon skulle betala for en heldag...

Dagarna i Bombay var fyllda av moten med gallerister, bade etablarade som Sakshi Gallery, Mirchandani + Steinruecke Gallery och Chemould Gallery, och helt nya som Chatterjee & Lal och Strand Art Room. Gallerierna har presenterat olika konstnarers verk, men vi har ocksa traffat en hel del in person, och flera av dom kommer vi nog att aterse i Stockholm framover... En kvall traffade vi ocksa Mallika Advani, som ar en valdigt erkand samtidskonstkannare i Indien, arbetar mycket med Art Basel och gor frilansande konsultuppdrag.

Inga kommentarer: