söndag 14 september 2008

Berlin dag 4: Arkitekturfrossa, loppis och dans

Snäppet lugnare schema idag - det är ju ända söndag... Men, det hindrade oss inte fran att hinna med tva jättemuseer:

- Judiska museet (bilden), som är ett absolut maste när man är i Berlin. Inte bara för innehallets skull, utan ocksa den oerhört prisade arkitekturen, signerad geniet Daniel Libeskind. Dels hans "trädgard", "Garten des exils", som gör en helt sjuk med sina proportioner och det lutande stenunderlaget, dels "Holocaust-Turm", ett osannolikt högt, kallt, helt mörkt rum, byggt i betong, med en liten strimma ljus. Scary!
- och: Neue Nationalgalerie, ritat av ett annat geni: Mies van der Rohe. Den stora utställningen just nu är en retrospektiv över den kände, stora fotografen Hiroshi Sugimoto. Väldigt poetiskt, men kanske lite för sparsmakat för min smak.
- Vi steg upp i ottan för att ocksa hinna med ett privat nöje: besök pa nagot som maste vara den största loppmarknaden som jag har varit med om: Flohmarkt am Mauerpark, öppen varje söndag. Kläder, möbler, smycken, pryttlar pa tusentals kvadratmetrar.
- Kvällsnöjet börjar snart: dansföreställning pa teatern HAU1, “Paraíso sem Consolação” i koreografi av argentinskan Constanza Macras. Tolv brasilianska dansare och tva musiker medverkar.
- Bis später!

Inga kommentarer: