lördag 13 september 2008

Berlin dag 3: Erkmen, knödel och diplomat

- Lördag i den tyska huvudstaden. Solen skiner. Vi startade tidigt för att kunna besöka en marknad. Och till skillnad mot till exempel Hötorget, sa fick man titta i lugn och ro och man blev inte dövörad av högröstade försäljare. Läckare grönsaker, bröd och ost far man leta efter!
- Sen var det dags för kultur, förstas. Vi besökte det gigantiskt stora Hamburger Bahnhof (bilden), ett statligt museum för samtidskonst. Tyvärr var de flesta ytor stängda för ombyggnad, men vi fick i alla fall se flera verk av Ayşe Erkmen. I oktober visar de stora utställningar med Joseph Beuys och Andy Warhol.
- Precis i närheten finns ocksa flera coola nya gallerier, bland annat Tanas. Vi var inne i flera av dom, men sen tog hungern över och vi var lyckliga, som fick bord pa Ständige Vertretung vid Friedrichstrasse. En av de skönaste, snyggaste restaurangerna, fylld med svartvita foton fran Öst- och Västtyskland - och väldigt god knödel, kan jag meddela.
- Nu stundar cocktail med var vän Timothy Persons, som bor och arbetar bade i Berlin och Helsingfors - och ofta för Kulturhuset. Timothy är en viktig fotokännare och har bland annat grundat The Helsinki School.
- Lördagkvällen avslutas med middag med min vän Ulrika Holmgaard, som är ganska ny pa posten som kulturrad vid Svenska ambassaden i Berlin. Ska bli sa nice att träffa henne igen!
- Auf wiederhören!

Inga kommentarer: