torsdag 30 augusti 2012

Jag lämnar Kulturhuset våren 2013

Det här pressmeddelandet har vi just skickat ut:

Eric Sjöström lämnar Kulturhuset våren 2013


Kulturhusets chef och konstnärliga ledare Eric Sjöström har valt att tacka nej till ett nytt förordnande. Eric Sjöström tillträdde som Kulturhuschef i februari 2008.

”Efter fem fantastiskt roliga och spännande år på Kulturhuset väljer jag nu att gå vidare”, säger Eric Sjöström. ”Jag har, tillsammans med medarbetare och samarbetspartners, haft förmånen att erbjuda en angelägen kulturverksamhet för alla åldrar i Stockholm. Det finns mycket att vara stolt över, alltifrån att vi har skapat flera nya verksamheter och infört fri entré till alla utställningar, till att vi har öppnat en ny huvudentré på Plattan och utökat öppettiderna. Förra året slog vi publikrekord, vilket visar att vi har besökarna med oss i det dagliga förändringsarbetet att skapa ett Kulturhus öppet för alla, mitt i city.”

”Eric har tillsammans med sin personal framgångsrikt utvecklat och breddat verksamheten de senaste åren med konstnärlig höjd, starkt publikfokus och ökad tillgänglighet”, säger Berit Svedberg, kulturdirektör i Stockholms stad. ”Kulturhuset är en av Stockholms mest älskade kulturinstitutioner och Eric har som ytterst ansvarig förvaltat arvet väl och hjälpt till att leda Kulturhuset in i framtiden.”

Eric Sjöströms förordnande går ut den 31 december 2012. Eric Sjöström har tackat ja till att stanna kvar under en övergångsperiod tills dess att ny Kulturhuschef är på plats våren 2013.

Kulturförvaltningen i Stockholms stad kommer nu att inleda rekryteringen av en ny Kulturhuschef.

Inga kommentarer: