tisdag 13 september 2011

Ny konstnärlig ledare för barn och unga på Kulturhuset utsedd

Ny konstnärlig ledare för barn och unga på Kulturhuset utsedd:
Behrang Miri, hip hop-artist och opinionsbildare  

Behrang Miri är utsedd till Kulturhusets nya konstnärliga ledare för barn och unga. Han är programledare, debattör, skribent, radiopratare, föreläsare, krönikör och artist. Från och med 1 januari 2012 kommer han att leda arbetet med att utveckla 
Kulturhusets barn- och ungkultursverksamhet och arbeta med Rum för Barn, TioTretton och Lava. Han har bland annat gjort låtarna ”Free Iran” och ”Amout Aleyk” och är just nu aktuell med skivan ”Dance To The Revolution”.

–        Jag har länge pratat om hur institutionerna bör arbeta för att inkludera alla och att nu få möjlighet att förverkliga dessa visioner i en av Sveriges största kulturinstitutioner känns väldigt lockande, säger Behrang Miri. Jag tror på de unga och på civilsamhället och samverkan där alla har lika mycket att säga till. Det kommer bli en del pendlande från Malmö till Stockholm, men nu är det dags för Stockholm att också ta del av vår falafel ; ). Det ska bli spännande att koppla in allt det som jag jobbar med i min vardag.

–        Jag är oerhört glad över att vi har lyckats rekrytera Behrang, säger Eric Sjöström, chef och konstnärlig ledare för Kulturhuset. Redan idag anses vårt arbete med barn och unga ligga i framkant, även internationellt sett. Min övertygelse är att vi nu har möjlighet att utveckla det arbetet ännu mer, med tanke på Behrangs starka förankring bland barn och unga.

Behrang har bland annat blivit belönad med för sitt arbete med en av Malmös mest levande ungdomsrörelser RGRA – Rörelsen Gatans Röst och Ansikte, som han grundade 2004. RGRA driver projekt och aktiviteter inom allt från hip hop, dans och musik till journalistik och medieproduktion med dig som är ung i Malmö i dag. Bland Behrangs många uppdrag kan nämnas att han har varit anställd som skådespelare på Malmö Stadsteater och som programledare och moderator har han jobbat med bl.a. SR och anlitats av Röda Korset, Sensus, Sydsvenskan, Ungdomsrådet, Bonniers och Kulturrådet. Behrang har även arbetat en hel del med frågor gällande entreprenörskap och social innovation. Bland projektledaruppdragen finns Pantpartullen för Musikhjälpen/SVT, Förorternas Riksdag och Möllevångsfestivalen. Han har blivit framröstad till Årets glädjespridare i Malmö, utnämnd till Årets Sally och mottagare av Göra gott-stipendiet.

Behrang har idag sin bas i Malmö och kommer att fortsätta arbeta med RGRA och som programledare, programutvecklare, artist, föreläsare, frilansande debattör, krönikör samtidigt som han jobbar på Kulturhuset i Stockholm.

Läs mer: www.behrangmiri.com & www.rgra.se

Inga kommentarer: