onsdag 7 september 2011

Bonusläsning

Fyra gånger om året blir Metroläsare i hela Storstockholm extra glada. Då får de nämligen Kulturhusets programtidning som extra bonus. Idag är en sådan glad dag - vårt program för hösten har kommit! Och här är min text i tidningen:

Högljutt, intensivt och drabbande

Kulturhusets stora, varma och upplevelsefyllda värld är öppen för dig. Och i höst finns det många anledningar att söka sig hit in. Den stora nyhetenär Studion – Kulturhusets nya scen för livemusik och klubbar. En klubblokal mitt i city, med fönster från golv till tak och egen ingång från Sergels torg. Där hoppas jag på riktigt högljutt och svettigt när de bästa klubbarrangörerna och liveakterna erbjuder inte bara indie, electro och metal, utan även fidget house och dubstep. Premiärkväll 17 september.


Hösten bjuder också på samtal som får ta tid; i vår nya serie På djupet möter du stora svenska författare. I november blir Kulturhuset Nordens största mötesplats för samtal och debatter under rubriken ”Mänskliga rättighetsdagarna 2011”.


I början av oktober öppnar utställningen Miguel Rio Branco – Solo. Det är den första stora presentationen i Skandinavien av Magnumfotografen Miguel Rio Brancos drabbande fotokonst. På Klarabiografen ser du spansk film, brasiliansk film och de bästa japanska tecknade filmerna. Streetdancefestivalen Into the groove, Stockholms fria konstmusikfestival Sound of Stockholm med Kroumata, Pärlor för svin och många andra och klimatutställningen Nordens Venedig rekommenderar jag också varmt. Plus en massa mer som du kan läsa om här i tidningen.


Jag hoppas att vi ses under höjdarhösten på Kulturhuset!


Eric Sjöström
Kulturhuschef


PS. För ett år sen kunde vi hälsa välkommen till den helt omgjorda våning Plattan med bibliotek, galleri, butiker, restaurang och huvudentré direkt vid Plattan. En succé, minst sagt. Bara till Bibliotek Plattan har hittills 700 000 personer sökt sig, till den bästa skönlitteraturen.

Uppdatering: Du kan läsa programtidningen här i pdf-format.

Inga kommentarer: