torsdag 7 juli 2011

Är du nyfiken och kritisk?

Var med i Kulturhusets nya blogg-redaktion!
Våra besökare, vår publik, är det viktigaste vi har och nu vill vi involvera er ännu mer. Hur då? Jo, genom att initiera en blogg som riktar en nyfiken kikare och ett kritiskt öga mot vår egen verksamhet, vårt innehåll. En blogg-redaktion som är åldersöverskridande vad gäller medverkande – från tonåringar till pensionärer – och genreöverskridande vad gäller innehåll.

Ett blogg som innehåller allt från rapporter om Umberto Ecos besök på Internationell författarscen till ett fullsatt Revolution poetry på Lava, från mingel på vernissaget av nya Slas-utställningen till spelningen på svettiga nya Studion-klubben, osv. Som handlar om hela Kulturhuset, stort som smått. Recensioner, intervjuer, krönikor, foton, klipp…

Vi är inte efter en propagandistisk reklammegafon för Kulturhuset, tvärtom. Vi menar att journalistisk ambition och trovärdig hållning är en förutsättning för en pågående, konstruktiv diskussion och dialog om vårt utbud. Och det är just det som vi strävar efter.
Redaktionen kommer innehålla ett dussin personer. Alla medverkar ideellt men det vi ger tillbaka är 1) en möjlighet att ingå i ett unikt redaktionellt sammanhang, 2) kanske större möjlighet att bli läst än annars, genom att finnas med på Kulturhusets hemsida och 3) en möjlighet att komma in (gratis, i de fall det kostar) på våra arrangemang, workshops och vernissage för utställningar.

Bloggen kommer starta i december. Men vi kommer sätta ihop redaktionen och börja ha möten redan i augusti. Låter det intressant? Skicka i så fall en intresseanmälan senast 8/8 till Stefan Zachrisson, producent på Kulturhuset: stefan.lava.zachrisson@stockholm.se Om man har frågor är det bara att rikta dessa mot mejlen också!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: