måndag 15 augusti 2011

Ny vecka, nya stordåd


Förrförra veckan hade vi Pridefestivalen på Kulturhuset för fjärde sommaren i rad. Även i år kom flera tiotusentals personer på alla debatter, seminarier och workshops.

Förra veckan kunde vi fira att våning Plattan - nedersta våningen - fyllde ett år. Bibliotek, galleri, bokhandel och restaurang i en härlig blandning. Och bara till Bibliotek Plattan där vi har den bästa skönlitteraturen har det kommit närmare 700.000 besökare under det första året - en otrolig succé!

Förra veckan var Kulturhuset och vårt nya TioTretton stolt plats för utdelningen av Sveriges Radios och UR:s Barnens litteraturpris, som gick till Stefan Casta för "Den gröna cirkeln.

Och den här veckan väntar förstås Kulturfestivalen, som invigs i morgon klockan 12 på Plattan, med massa kulturprogram med norska förtecken hos oss. Men också biljettsläpp till höstens Internationella Författarscen. Bland mycket annat.

För egen del kommer jag ägna stor del av veckan till olika ledningsmöten och anställningsintervjuer för en väldigt viktig tjänst hos oss - konstnärlig ledare för barn & unga.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: