torsdag 9 september 2010

Stadsmissionen öppnar butik hos oss

Vi har fått en ny butik i Kulturhuset! Det är Stockholms Stadsmission som öppnar upp ett helt nytt koncept hos oss. Återkommer med lite snygga bilder inom kort, men läs pressmeddelandet så länge:

Stockholms Stadsmission lanserar nytt butikskoncept på Plattan

Huvudfokus på arbetsträning, egna varumärket Remake och second hand-böcker i ny butik
 
Den nya butikens inriktning skiljer sig från, och är mer renodlad än, Stockholms Stadsmissions åtta övriga second hand-butiker. Arbetsträning står i fokus liksom produkter under egna varumärket Remake. Vid öppningen erbjuds dessutom exklusiva vintageplagg och möjligheten att få välja tyg och få en helt nyproducerad tygpåse.Butiken öppnar 9 september kl. 10.00 på Kulturhusets nyinvigda entréplan ”Plattan” i anslutning till ett nytt bibliotek, en bokhandel, ett galleri, en scen och en restaurang. Det nya våningsplanet, som nås via Kulturhusets nya huvudentré, ska ge besökarna möjlighet att mötas, uppleva och inspireras.


- Butikens läge mitt i city är en naturlig plats för Stockholms Stadsmission att befinna sig på. Det är en kreativ, lättillgänglig miljö där vi kan möta olika typer av människor - människor som vill hjälpa och människor som behöver hjälp. Vi kommer att lägga extra kraft på att informera om Stockholms Stadsmissions verksamhet. Blir satsningen lyckad, är det möjligt att vi på sikt öppnar fler butiker under samma koncept, säger Janna Hellerup Ulvselius, som är verksamhetschef för Stödjande affärsverksamheter på Stockholms Stadsmission.


Butikens huvudfokus är arbetsträning. Träning utifrån individuella behov, både hos unga och äldre, och som ger hjälp och föreberedelse att komma ut i arbetslivet. Butiken ska på sikt även erbjuda produkter framtagna genom sysselsättningsaktiviteter på Stockholms Stadsmission, utifrån deltagarnas idéer och önskemål. Det kan till exempel vara smycken, kuddar och prydnadsföremål.


Butiken, som har ett mer renodlat utbud än Stockholm Stadsmissions befintliga butiker, säljer second hand-böcker/skivor, Stadsmissionens egna produkter samt produkter under egna varumärket Remake. Vid öppningen erbjuds även ett attraktivt sortiment omsorgsfullt utvalda vintageplagg.


- Jag är väldigt glad över att Stockholm Stadsmission öppnar en ny butik i Kulturhuset, säger Eric Sjöström, Kulturhuschef. På ett övergripande plan jobbar vi båda för en bättre stad att leva i. Butiken och Stadsmissionens närvaro bidrar till att göra Kulturhuset mer attraktivt för våra många besökare.


Under Stockholms Stadsmissions märke Remake tillverkas produkter som har fått ny form med utgångspunkt i återvunna textilier och möbler. Resultatet är ett miljövänligt, etiskt alternativ med unik design. Produktionen är en viktig del i Stadsmissionens satsning på arbete och sysselsättning. Produkterna tas ibland även fram i samarbete med etablerade designers och lovande designstudenter. Ett exempel på ett lyckat samarbetsprojekt är en tygkasse tillverkad av spilltyger, framtagen av designtrion Claesson Koivisto Rune. Vid öppningen finns möjlighet att få välja tyg och få en helt nyproducerad kasse medan man väntar. Den nya butiken kommer även att sälja Remakeprodukter från Stadsmissioner ute i landet.


Butiken har öppet sju dagar i veckan: måndag-fredag kl 10-19, lördag kl 10-16 och söndag kl 12-16.

Inga kommentarer: