onsdag 22 september 2010

Höstprogrammet är här

Dagens Metroläsare i hela Storstockholm nåddes idag av vårt program  med tjugo sprängfyllda sidor för september - december. För alla andra finns det att hämta runt om i Kulturhuset. Så här skriver jag i min krönika:

Namaste!

I höst storsatsar vi på det samtida Indien. Vi tar med dig till landet som genomlever en dramatisk förändring. Genom konst, film, mode, dans, litteratur, samtal, klubb, workshops och mat får du möta dagens Indien. Huvudnumret är den stora utställningen Samtidigt, där femton konstnärer med rötter i Indien och Pakistan ger dig inblick i att vara människa i dagens Indien. Flera andra kulturaktörer i Stockholm deltar i Indiensatsningen som börjar den 2 oktober och pågår hela hösten. Tillsammans hoppas vi väcka din nyfikenhet för den konst och kultur som springer ur detta fascinerande land.

Jag vill också slå ett extra slag för ”Barnens Kulturhus” den 20 november. För tredje året i rad tar tusentals barn över alla våra tio tusen kvadratmetrar. Du får inte heller missa Larissa Sansours högst aktuella, politiska videoverk och dokumentärprojektet ”Med kameran som vapen”, frukostpoesi varje måndag på Bibliotek Plattan, samtalsserien Panorama Stockholm med Christoffer Barnekow, författarprogrammen med Erica Jong, Philip Pullman och Siri Hustvedt, ”Buy Nothing Day” på Ekoteket, konserten med Daara J Family på Sergels torg 3, de dansande dervischerna i Hörsalen, de bästa nordiska filmerna på Klarabiografen eller att göra en hatt av vinylskivor i Lavas workshop. Bland mycket annat.

Vårt nyligen invigda Bibliotek Plattan och restaurangen Kulturhuset Stories öppnar redan klockan 8, måndag till fredag. Hela Kulturhuset kan du dessutom uppleva ända till klockan 21 på torsdagar. Vi har fått två nya butiker: bokhandeln Underlandet och Stockholms Stadsmission, som flyttade in med ett nytt butikskoncept inriktat på egna produkter och vintageböcker och -skivor.

Fri entré till det mesta vi gör, generösa öppettider och nya verksamheter som kompletterar våra egna – allt för att du ska känna dig extra välkommen till oss.

Inga kommentarer: