måndag 7 juni 2010

Smålandsnytt

Har just ätit en förnämlig lunch: ryggbiff från Eksjö på den prisbelönta restaurangen PM & Vänner (alla diplom och utmärkelser hänger vid toaletten). Jag är i Växjö idag och i morgon. Och blir inspirerad och informerad om hur man jobbar här i kulturfrågor - med långsiktighet och samverkan som honnörsord.

Kajsa Holst, som är idégivare till Drömmarnas trädgård, har berättat om det nya rekreations- och utflyktsmålet. Det ligger vid Helgasjöns strand, är 8 hektar stort och kommer att stå klart tidigast 2012.

Rose-Marie Lindström är vd för Citysamverkan i Växjö, och är drivkraft till att Växjö just har blivit utsedd till Årets Stadskärna med det vinnande samverkanskonceptet "Shopping, atmosfär och upplevelser". Växjö har som slogan "cityliv på småländska" och har mönsterskyddat begreppet "lingonlatte"...!

Nu fortsätter färden mot besöksmålen Huseby och Linnéträdgården. Värd för studieresan är Kristina Alsér, landshövding i Kronoberg, som har fyllt residenset med Åsa Jungnelius fantastiska glaskonst.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: