onsdag 26 maj 2010

Din sommar är räddad


Andas ut. Nu är det här - Kulturhusets program för hela sommaren. Om du åkte kommunalt i Stockholm i morse fick du programmet på köpet med Metro. Om inte, så får du komma in till oss och hämta din guide till en lyckad sommar. Så här skriver jag i förordet:

Kulturhuset är bäst i alla väder. Inte minst under sommaren. Vi har städat, skurat och planterat på KulturhusTaket. Nya och fler sittplatser är införskaffade. Och vilken exotisk känsla det är att sitta under bar himmel, med en kopp kaffe eller ett glas vin - mitt i city! Mer storstadskänsla är svårt att hitta. Här i tidningen läser du om alla fantastiska program som du kan ta del av på Taket. Många publikfavoriter återkommer, Indiegympa, filmvisningar och Kompledigt – med gäster som Strindbergs och Bengt Sändh. En nyhet är vår urbana inspirationsträdgård ”Låt tusen blommor blomma”. KulturhusTaket är öppet sju dagar och kvällar i veckan. Hela sommaren.

Vänta vi har mer … Missa inte sommarens utställningar – med fri entré - ”Ringmärkt” där Brutus Östlings och Lars Jonssons fåglar ger dig nya perspektiv och Jens Assurs vassa och viktiga ”Hunger” om allas vår överlevnad. För tredje året i rad är Kulturhuset och Stockholms stadsteater Pride House en vecka i juli, med mängder av debatter, samtal och scenkonst. Och i augusti är det Stockholms Kulturfestival!

I sommar är också vårt jätteombygge klart. Våning Plattan öppnar helt nyrenoverad den 10 augusti. På våning Plattans elva hundra kvadratmetrar hittar du stans vackraste och livligaste bibliotek, restaurang med uteservering, butiker, galleri, scen och en stor välkomnande informationsdisk. Vi har också renoverat toaletter och byggt en barnvagnsparkering. Hett efterlängtat. Våning Plattan blir den nya, stora huvudentrén till din kulturella kraftstation.

Kulturhuset är bästa stället, även i sommar. Varmt välkommen.

Inga kommentarer: