fredag 4 december 2009

Och nu blir det fredagsmys

Arbetsveckan är över. Förutom de aktiviter som jag redan har bloggat om den här veckan har det varit en salig blandning av ämnen som har passerat runt i mitt huvud: musikutredningsmöten med nya, roliga infallsvinklar, men också Kinasnack, Prideförberedelser tillsammans med Stadsteatern - jodå, Kulturhuset blir PrideHouse även sommaren 2010, sponsoridé, möte med tre kroatiska unga kulturentreprenörer, Kulturnattsidéer, ombyggnadsförberedelser, Indienprat, kungligt bröllop, komplexa frågor från journaliststudenter, fått en av våra mest kära artister att känna sig grovt förolämpad när jag tackade nej till samarbete, och en undran (mycket diplomatiskt uttryckt) varför Stockholm stad tycker att alla stadens epostadresser ska sluta med "@stockholm.se" istället för som nu - för vår del - "@kulturhuset.stockholm.se". Så starka kulturinstitutioner som Liljevalchs, Stadsbiblioteket, Stadsmuseet och Kulturhuset ska bort som begrepp i epostvärlden och ersättas med enbart "Stockholm". Så lyder tydligen förslaget. Hm.

Och så har det varit oerhört mycket prat om ekonomi. Efter detta väntar fredagsmys i hemmiljö istället för det som var tanken; att se Södra Teaterns 150-årsjubileumsföreställning, som är inställd - oerhört ovanligt, oväntat och modigt. Har ofta tänkt att vi är fler kulturinstitutioner, som ibland inte borde låta produktioner komma fram, utan att ha modet att lägga ner när man känner att det inte når ända fram.

Trevlig helg!

1 kommentar:

Malinka P. sa...

Hej!

Vad spännande att du säger att det är modigt av en kulturinstitution att lägga ner ett projekt för att det inte når ända fram. I Västerås där jag bor, har teatern problem med en av sina föreställningar - som gått rätt bra, men uppenbarligen inte tillräckligt bra. I stället för att använda det sätt du beskriver som argument, så klankar man ner på sig själva, och omgivningen intar också någon form av anklagande ställning. Nu är detta bara min upplevelse och kanske inte alls är sann - men jag tycker att det sätt du beskriver saken på är mycket smartare - på alla sätt och vis!