torsdag 3 december 2009

Direkt från pressarna

Nytt, rykande färskt nummer av vår programtidning finns ute nu. Där kan man läsa om programmet för december, januari och februari på Kulturhuset. Till exempel invigningen av Stockholm som EU:s första miljöhuvudstad på Ekoteket, Internationell Författarscen, spektaklet när Dom Dummaste firar 30 år, modern hård salsa på Sergels torg 3, Nils Landgrens hörna, Sirqus Alfons jultechnorejv, Rum för Barns kulturkalender, frågestund med Christer Fuglesang, vår nya utställning Känn dig själv, afrikanska filmfestivalen Cinemafrica och – för första gången i Kulturhuset – den internationella konstmässan Supermarket (som pryder omslaget).
I tidningen avslöjar vi också lite mer om starten på ett av de största ombyggnadsprojekten i Kulturhusets historia - ombyggnaden av vår våning längst ner i huset. Hela våning Plattan kommer att kläs i byggplast under vintern och våren. Våning Plattan kommer framöver att fungera som vår nya huvudentré, med Stockholms livligaste bibliotek, en scen för debatt och samtal, ett galleri, en tydlig informationsdisk, en restaurang samt en butik. Och nya toaletter och plats för barnvagnar – mycket efterlängtat. Stor invigning sker i augusti under Kulturfestivalen. Ombyggnaden av våning Plattan kommer att göra Kulturhuset ännu varmare, öppnare och mer tillgängligt.

Om du var en av de 800.000 stockholmare som åkte tunnelbana i morse och läste Metro fick du Kulturhusets programtidning på köpet. Om inte kan du hämta tidningen, liksom vår sambos Stockholm Stadsteaters stora jubileumsprogram, runt om i hela Kulturhuset från och med idag.

Inga kommentarer: