fredag 30 januari 2009

Två lindgrenska framtidsdagar

På väg till Vimmerby, för att vara på styrelseinternat i dagarna två för Astrid Lindgrens Näs AB. Min chaufför är min styrelseledamotkamrat Nils Nyman, till vardags VD för Saltkråkan AB (jo, han var lugn och trygg bakom ratten).
Och här ser ni kanske den riktigt stora attraktionen, Astrids barndomshem, där hon föddes och levde hela sin barndom. Hemmet är helt återskapat av Astrid själv, med originalinredning och rätt möblering. På området finns förstås bland annat också den nya paviljongen (se gårdagens blogginläggbild) med stor hörsal, café med nye kökschefen Federico och väldigt snygg och inspirerande utställning om hennes liv och gärning. Vi gick runt hela gårdagens eftermiddag på området och började också själva styrelsemötessnacket ...
... men på kvällen blev vi faktiskt både hungriga och törstiga. Då hade verksamhetens VD Kjell Åke Hansson (även han en bloggande person, och jag såg just att Kjell Åke redan har hunnit blogga om våra dagar!), förutseende nog beställt bord på Vimmerbys bästa restaurang, Åbro Bryggeri (beläget i själva bryggeriet). Och jag kan meddela att både vilttoasten och älgentrecoten med dito dryck var otroligt goda, så ...
... mätt och belåten somnade jag lycklig, inte minst för att ett Seinfeldavsnitt fortfarande pågick som bäst.

Och här ser ni en för dagen snötäckt Astrid i Marie-Louise Ekmans gestaltning, mitt på Stora torget i Vimmerby...

... och på Stora torget låg även vårt hotell. Stadshotellet. Tjusigt utanpå, inuti... nja. Och frukosten var också lite nja, måste jag nog konstatera.
Hela förmiddagen idag fortsatte vi våra diskussioner om framtid, utveckling, mål, vision och framgångsfaktorer för Astrid Lindgrens Näs, vars hela område ni anar på bilden ovan.
Och här är vår förträffliga styrelseordförande Kristina Alsér, till vardags landshövding i Kronobergs län, som höll ordning på oss i diskussionerna.
Och så var det dags att åka hem till Stockholm. (Även den här gången körd på ett förträffligt vis av Nils.) Jag är extremt nöjd efter de här två mastiga dagarna. I mars ses vi igen och det ska bli väldigt roligt att fortsätta tänka stort och framåt. Och så är jag ju lite extra stolt eftersom jag är den förste, och hittills enda i styrelsen, utan anknytning till Astrid Lindgren eller Vimmerby.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad otroligt trevligt det måste vara, att få vara med om Astrid Lindgrens värld på det där viset :) jag är snudd på riktigt avundsjuk...

Eric Sjöström sa...

Det kan du allt vara! Om jag nu ska göra reklam - och det gör jag gärna i det här fallet i egenskap av styrelseledamot - så är det ett otroligt fint utflyktsmål!!

//Eric.