lördag 24 januari 2009

Flytt blir lyft

Idag är det nyöppning av Läsealongen på våning 2, som har varit stängd ett par veckor för att kunna göra plats för Serieteket. Nu kan man alltså inte bara låna tidningar, lyssna på musik, låna filmer och böcker, utan även serier - eller, grafisk litteratur, som jag har lärt mig att det heter - på samma plats i Kulturhuset.

Dagen till ära hade vi Alice i underlandet-tema signerad Malin Lindgren och Eva Szentiványi. Serieteket ligger alltså direkt vid entrén till Läsesalongen och hur snyggt det blev anar ni på bilden ovan. Av folkmängden idag, kan man lätt dra slutsatsen att många fler kommer att upptäcka seriernas värld. Bland invigningsgästerna stötte jag ihop med vår nya bibliotekschef Catharina Fogelström, som inspekterade sin kommande arbetsplats. Hon såg väldigt nöjd ut, och längtar till den 16 februari, då hon är på plats hos oss. Själv passade jag dessutom också på att låna två filmer, "Gandhi" och "En stjärna föds" ur vår filmsamling.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kulturhuset är en oas mitt i centrum av Stockholm. Älskar att läsa,koppla av och se på Stockholms gatumyller genom läsesalongens panoramafönster. Därför är besvikelsen stor när jag märker att ni har blokerat utsikten genom att placera bokhyllor där det tidigare fanns läsfåtöljer. Ställ bokhyllorna i centrum av rummet och ge plats för människan vid panoramafönstren!
Hälsningar Peter

Eric Sjöström sa...

Hej Peter! Jag är glad över att du, precis som jag älskar placeringen av Kulturhuset!

Utsikten över city är jätteviktig, och vi får se över hur vi lyckas kombinera plats för både våra böcker, tidningar, skivor och filmer med plats för alla våra besökare.

//Eric.