tisdag 16 december 2008

Besökarfokuserad bibliotekschef bestämd

Jakten, intervjuandet och grunnandet är över. Vi har nu en given person, redo att axla ansvaret för bibliotekssatsningen på Kulturhuset: Catharina Fogelström. Så här lyder det rykande, färska pressmeddelandet:

Ny bibliotekschef på Kulturhuset utsedd

Catharina Fogelström blir ny bibliotekschef på Kulturhuset. Förutom att bli chef för Kulturhusets två specialbibliotek, Läsesalongen och Serieteket, blir hon också ansvarig för den planerade flytten av Läsesalongen till Plattanplanet, klart i augusti 2010.

- Det känns väldigt roligt att kunna hälsa Catharina Fogelström välkommen till Kulturhuset. Hon är energisk, idérik och fokuserad på besökaren – helt i god Kulturhusanda. Idag har Läsesalongen och Serieteket en halv miljon besökare per år. I och med flytten till Plattan är jag övertygad om att vi kommer locka ännu fler, vilket kommer att ställa ännu högre krav på vår biblioteksverksamhet, säger Eric Sjöström, Kulturhuschef.

Närmast kommer Catharina Fogelström från jobbet som enhetschef för biblioteken i Vallentuna kommun, där hon jobbat sedan augusti 2007. Arbetet i Vallentuna har varit starkt fokuserat på planering av ett nytt bibliotek och kulturhus. Innan flytten till Stockholm jobbade hon som projektledare för det miljöbibliotek, som finns på Helsingborgs stadsbibliotek, också det ett arbete med inriktning på förändring och utveckling.

Hon tillträder tjänsten den 16 februari 2009.

1 kommentar:

Anonym sa...

grattis!